Menu

poniedziałek, 5 czerwca 2017

JAK STWORZYĆ DELETED USERA (GRAĆ NA USUNIĘTYM KONCIE)? - |1 PORADNIK

lub Venshee, jak kto woli - ogólnie mam teraz nowe konto, Charyen, ale na to pierwsze też będę wchodzić

Na początku chciałabym bardzo podziękować jednej z redaktorek naszego bloga, Marysi (na MSP jako SwagerCat, w załodze pod pseudonimem Blood Magic) - bez niej nie byłoby tego posta. :)
Dzisiaj przychodzę z poradnikiem, jak grać na usuniętym użytkowniku, a jest to możliwe. Podejrzewam, że niektórzy czytelnicy to kiedyś robili, szczególnie ci, który grali przynajmniej na tzw. Średnim MSP. Zapraszam do czytania!

Historia Deleted User

Kiedyś (w czasach, gdy przy kasowaniu konta nie był potrzebny e-mail - teraz należy kliknąć w link, który zostaje automatycznie wysłany na adres mailowy) cała sztuczka polegała na tym, by na drugiej karcie MSP (stronie startowej) mieć od razu przygotowany login i hasło, na pierwszej zaś usunąć użytkownika. Kiedy na pierwszej karcie trwał proces kasowania postaci, trzeba było zalogować się na drugiej. W ten sposób można było grać jako tzw. Deleted User i robić na takim koncie praktycznie wszystko. Szczerze mówiąc nie pamiętam, czy dobrze Wam to wytłumaczyłam, ale na pewno coś takiego było. Sama raz tego spróbowałam i poszłam "straszyć" ludzi na chacie (bodajże w kawiarni).

Teraz również można zrobić tę sztuczkę. Jest jednak pewien haczyk - nie można wchodzić na chatroomy (w tym gry), ani do swojego pokoju i innych użytkowników. Chcąc to zrobić, ukazuje się taki komunikat:


Natomiast możemy "straszyć" - bo właśnie do tego głównie służy ten trick - graczy innymi sposobami. Jeśli chcecie dowiedzieć się jakimi, czytajcie dalej notkę. Dodatkowo po wylogowaniu się z konta nie można wejść już na nie kolejny raz.


Jak to zrobić?

1. Zakładamy obojętnie jakiego nowego gracza. Wątpię, że chcielibyście usunąć (jak już wspominałam przed chwilką, po zrobieniu tricku nie można zalogować się więcej) swoje obecne konto wyłącznie z tego powodu. :)

2. Po wykonaniu wszystkich czynności związanych z założeniem nowego użytkownika:



Następnie pojawi się okienko, wpisujecie tam swój e-mail, "Wyślij", później wchodzicie na pocztę i potwierdzacie klikając link, który Wam wyskoczy w wiadomości od MSP. Jest to bardzo ważne.

3. Mając potwierdzony e-mail należy nacisnąć na:



Następnie wyskoczy okienko, czy na pewno chcemy to zrobić - oczywiście wciskacie "Tak". 


Wpisujecie swój login, hasło i klikacie "Usuń użytkownika", "Tak".



4. Pojawi się komunikat "Email został wysłany do Ciebie". NIE KLIKAMY "OK"! Wtedy będzie to bez sensu, bo wylogujemy się z konta. Zostawiamy tak, jak jest.

5. W międzyczasie koniecznie musimy przygotować sobie nową kartę (na stronie startowej) z wpisanym loginem i hasłem, by móc szybko zalogować się.

6. Wchodzimy na pocztę mailową, następnie w wiadomość od MSP, po czym naciskamy ten link:


7. Teraz musimy zrobić to jak najszybciej. Kiedy klikniemy na link, automatycznie przejdziemy do strony startowej, która zacznie ładować się. Wtedy logujemy się na karcie z przygotowanym (wpisanym) wcześniej loginem i hasłem.

8. Po tej operacji zamiast nicku powinien wyskoczyć Deleted User. Zrobiłam to 2 razy - za pierwszym po jakichś 2-3 minutach, zaś za drugim od razu. Powiedzmy więc, że nick zmieni się od razu bądź do maksymalnie kilku minut.


Niestety zapomniałam zrobić screena przed zmienieniem loginu.


Gdy kliknęłam na postać pojawił się normalny nick, zamiast Deleted Usera. Natomiast kiedy zaprosiłam do znajomych moje obecne konto, Venshee i weszłam na profil usuniętej ivony56g z niego, pojawił mi się Deleted User:


Można też spokojnie zapraszać innych do znajomych z takiego konta, pisać do nich, czy dawać grafy:






Screen z drugiego Deleted Usera.

Sprawdziłam też opcję tworzenia looków, zgłaszania ich do "Stwórz i oceń" i filmów. Wszystko można robić bezproblemowo, ale w ostatniej kwestii jest pewien haczyk, mianowicie po kliknięciu na wideo pojawia się nick.





Niestety nie byłam w stanie zobaczyć, czy można dodawać posty na forum i wstawiać zdjęcia, bo te opcje są od szóstego i piątego poziomu, ale myślę, że raczej jest to możliwe.


Serdecznie dziękuję za przeczytanie posta. Mam nadzieję, że poradnik okazał się pomocny. Co sądzicie o tym tricku? Koniecznie wypowiedzcie się w komentarzach! Tymczasem ja się z Wami żegnam, do zobaczenia w kolejnej notce.

 źródło zdjęcia do loga

5 komentarzy:

Przed skomentowaniem zapoznaj regulamin znajdujący się po prawej stronie bloga (jeżeli jesteś na telefonie, przewiń w dół i kliknij "wyświetl wersję na komputer", gdyż w wersji mobilnej jest niedostępny).

Jeśli masz zamiar napisać coś głupiego, to radzę się zastanowić. ;)